Miras50

  • Home
  • Openingsreceptie Expo Miras | Cmine Genk

Openingsreceptie Expo Miras | Cmine Genk

  • 03/09/2014

Op dinsdag 2 september ging de Expo Miras 50 jaar Turkse Migratie officieel van start op C-mine in Genk. De opening werd ingehuldigd door een groep werkzaam in het mijnerfgoed, culturele, sociale en politieke actoren met toespraken van Burgemeester Wim Dries en Schepen voor cultuur Anniek Nagels.

Zij benadrukten dat de Turkse arbeidsmigrant van 50 jaar gelden ondertussen is geëvolueerd naar de kruidenier, bakker, verpleegster,… en een gevestigde plaats heeft ingenomen in onze diverse samenleving.

Namens de Unie van Turkse Verenigingen heeft Sinan Sener zijn dank aan de stad Genk, Erfgoedcel MijnErfgoed en vele andere partners die het mogelijk hebben gemaakt dit stuk levend erfgeschiedenis te verzamelen en tentoon te stellen in de prachtige locatie van het mijnmuseum C-mine getoond in zijn speech.

In de tentoonstelling werden drie grote Yurts opgesteld waarin en -rond u portretten, documentaires, informatie, brieven, verhalen, artikels en nog zoveel meer kan ontdekken. De Expo is naast het aanschouwelijke ook aangevuld met interactieve opdrachtjes waar je zelfs letterlijk in de kleren van de Turkse migrant kan gaan voor een leuke foto.

Tenslotte wordt er ook het project Migratiekids van de Unie van Turkse Verenigingen voorgesteld. In een documentaire kan je zien hoe kleinkinderen hun grootouders, de eerste migranten interviewen over hun migratiegeschiedenis. De Expo is gratis toegankelijk elke dag van 10 tot 17 uur (maar ook tot nog tot latere uren als er avondvoorstellingen plaats vinden) op C-mine tot 20 oktober 2014.

Adres: C-Mine
Evence Coppéelaan 91 – 3600 Genk

Bekijk alle foto's